google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Очаква се преговорите за Ботев Пловдив да бъдат завършени и клубът да има нов собственик

Феновете на Ботев Пловдив ще очакват с нетърпение следващата седмица, когато преговорите по смяната на собствеността на клуба трябва да приключят. Те обаче отново започнаха да вървят на бавни обороти. За момента не е ясно дали контролният пакет акции ще премине в ръцете на руския бизнесмен Антон Зингаревич и обкръжението му. Преди Нова година нещата изглеждаха добре за Ботев и се очавваше с настъпването на 2021 година сделката да бъде завършена.

Предстои решаваща седмица за “жълто-черните”, в която окончателно да стане ясно дали ще има смяна на властта. До 7 януари нещата трябва да бъдат изчистени, защото за 8-и е насрочено Извънредното общо събрание на клуба. Ботев започва подготовка за пролетния полусезон на 6 януари.

За момента е сигурно само, че играчите на Ботев ще се съберат по обяд на базата в Коматево, след което ще поднесат венци на своя патрон Христо Ботев. След това “канарчетата” ще направят и първа тренировка за новата година. Преди дни стана ясно, че тренировката ще бъде водена от Стефан Стоянов, който бе начело на отбора в последните два двубоя за 2020 г.

Все още няма яснота кога новият наставник, който ще бъде избран от Антон Зингаревич, ще акостира в Коматево.