Престижен сайт обяви Левандовски за №1 в света
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Полякът оглави класацията Goal 50 за сезон 2019/20

Звездата на Байерн (Мюнхен) и голмайстор на тима Роберт Левандовски е № 1 в класацията Goal 50 за сезон 2019/20. Престижният сайт определя всяка година 50-те най-добри футболисти и футболистки е света.

Нападателят на баварците вкара 55 гола в 47 мача във всички надпревари. Левандовски е шестият победител в класацията от нейното създаване през 2008 година. Досега приза са взимали Лионел Меси, Кристиано Роналдо, Уесли Снайдер, Лука Модрич и Върджил ван Дайк (футболистът на Ливърпул грабна отличието през миналата година).

Кевин де Бройне остава втори в класацията, а трети е Лионел Меси. Неймар, Роналдо и Мбапе са съответно четвърти, пети и шести в подреждането, а Ван Дайк заема седмото място. Десетката е допълнена от Карим Бензема, Томас Мюлер и Садио Мане.

След получаването на отличието Левандовски заяви, че индивидуалните награди значат много за него, тъй като са вид отплата за упоритата му работа. “Чувствам се много добре. Ако спечелиш индивидуална награда, това е допълнителна екстра. Футболът е отборен спорт, но тези награди значат също много за мен. Те показват, че упоритата ежедневна работа се отплаща някой ден. Да стигнеш на върха е трудно, но да останеш там е още по-трудно”.

При жените наградата бе връчена на датската нападателка на Челси Пернил Хардер.