google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Остриетата" спечелиха с 2:1 на "Олд Трафорд"

Последният в класирането на Висшата лига Шефилд Юнайтед постигна сензационна победа с 2:1 като гост на един от основните претенденти за титлата– Манчестър Юнайтед.

„Червените дяволи“ очаквано натиснаха своя съперник още от началото на двубоя, но вратарят на домакините Де Хеа трябваше първи да прави спасяване – в 17-ата минута испанецът изби с крак удар на Били Шарп.

В 23-ата минута Джон Флек центрира от корнер, Туанзебе остана под топката, а Де Хеа закъсня да избие, при което Кийн Браян насочи с глава в мрежата за 0:1.

Капитанът на Юнайтед Хари Магуайър върна тима на Оле Гунар Солскяер в мача в 64-ата минута, когато след пас на Алекс Телес от корнер се разписа с глава.

При атака на „остриетата“ в 74-ата минута домакините на няколко пъти не успяха да изчистят топката, след което Оливър Бърк нанесе силен удар, кълбото се отби в Туанзебе, срещна напречната греда и падна зад голлинията.

Шефилд запази преднината си и записа втора победа от началото на сезона. „Остриетата“ остават на последното място с 8 точки и са на цели 10 от спасителния бряг. „Червените дяволи“ пък остават на второто място с 40 точки, на една от лидера Манчестър Сити, който е и с мач по-малко.