Президентът на ПСЖ обяви голяма новина за Килиан Мбапе
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ще бъда ясен - Мбапе остава в Париж. Никога няма да го продадем", заяви президентът на френския гранд Насер Ал-Келаифи

Килиан Мбапе ще продължи да играе в ПСЖ и през сезон 2021/22, обяви президентът на френския гранд Насер Ал-Келаифи. Така той отговори на спекулациите около бъдещето на звездата на парижани.

Нападателят направи много силен сезон и го завърши с 42 попадения за парижани във всички турнири през миналия сезон. Договорът на световния шампион от 2018 г. с ПСЖ изтича през юни 2022 година. В последните месеци имаше спекулации, че Мбапе ще премине в Реал Мадрид през лятото.

“Ще бъда ясен – Мбапе остава в Париж. Никога няма да го продадем и никога няма да напусне клуба със свободен трансфер. Той има всичко, от което се нуждае в Париж. Къде може да отиде? Кой клуб може да си съперничи с ПСЖ по амбиции в днешно време? Всичко, което мога да кажа е, че нещата вървят добре и се надявам да постигнем договорка за подписване на нов контракт. Това е Париж, това е неговата страна. Той има мисия и тя не е само да играе футбол, но и да бъде посланик на Лига 1, на родината си и на столицата”, заяви Ал-Келаифи за вестник “Екип”.

Изминалият сезон за ПСЖ бе разочароващ. Отборът от френската столица спечели единствено Купата на страната, като се провали в Шампионска лига и в Лига 1. С Мбапе в състава си, ПСЖ ще се опита да се върне на върха във френското първенство догодина и да се бори за трофея в ШЛ.