Президентът на ПСЖ: Суперлигата няма дългосрочна визия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Хората в Украйна умират, нямат къде да спят, а ние говорим за Суперлига", критичен е Насер Ал-Хелаифи

Президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелаифи отправи остри нападки към Барселона, Реал Мадрид и Ювентус. Трите гранда са единствените, които все още не са се отказали и подкпрепят идеята за създаването на Суперлига.

“Ако говорим за ЕСЛ, не обичам да я наричам Суперлига, говорим само за три клуба и те знаят, че нямат шанс. Хората в Украйна умират, нямат къде да спят, а ние говорим за Суперлига. Проблемът с нея е, че няма стабилност, няма дългосрочна визия, а те продължават да говорят за някакви договори и забравят, че футболът е социален договор, а не правен, не е някакъв лист хартия“, коментира Ал-Хелаифи, който бе против идеята за Суперлига от самото ѝ начало.

„Можех да приема чека за 400 милиона, поканиха ме, а когато им отказах, казаха, че не са ме канили, което казва всичко за тях. Ако мислех само за себе си, щях да го приема. Особено във времената на пандемия. Но какво ще стане с цялата система, феновете и ценностите, които я изграждат. Флорентино Перес говори с мен по време на мача (осминафиналът в Шампионска лига между ПСЖ и Реал Мадрид) и ми каза – в даден момент трябва да говорим с теб. Аз му отвърнах и бях доста твърд, че ще съм щастлив да говорим, но ако той смята да прави неща зад гърба ми, тогава не съм заинтересован”, допълва катарецът в интервю пред “ББС”.

Снимка: Reuters