google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Жълто-черните" спечелиха с 5:0 и ще спорят за трофея с РБ Лайпциг

Борусия Дортмунд се класира на финала за Купата на Германия след изразителна победа с 5:0 над приятната изненада в турнира – Холщайн Кил. Във втория кръг на надпреварата втородивизионният тим  поднесе сензацията, отстранявайки Байерн Мюнхен след дузпи. Последва нов успех с дузпи, този път над Дармщад, а в четвъртфиналите отборът се наложи с 3:0 над Рот-Вайс Есен. Днес обаче Борусия Дортмунд не показа милост и сложи край на приказката на Холщайн Кил.

В първия четвърт час гостите стояха добре на терена, но в 16-ата минута отбраната им се пропука и Джовани Рейна откри резултата на „Сигнал Идуна Парк“.

Шест по-късно „жълто-черните“ организираха бърза атака и след многоходова комбинация и великолепна игра на Ройс, топката попадна в Рейна, който от близо не сгреши – 2:0.

Головият спектакъл беше продължен от Марко Ройс в 26-ата, който овладя след точно подаване на Джан и прати в близкия на вратаря ъгъл.

Торган Азар изпревари Хауке Вал в 32-ата и покачи на 4:0, а Джъд Белингам също записа името си сред голмайсторите в 41-ата, когато след негов изстрел от дъгата топката се отби в бранител и заблуди вратаря.

Малко преди почивката резервата за гостите Арслан намери добре долния десен ъгъл на вратата на Борусия, но Хитц се намеси с вещина и спаси.

През второто полувреме Дортмунд свали оборотите и рядко стигаше до чисто положение пред вратата на гостите.

Матю Морей замени Пишчек в 62-ата минута, а само девет по-късно получи много тежка контузия и бе изкаран от терена на носилка.

В 76-ата Джъд Белингам прати технично покрай вратаря от малък ъгъл, като малко не му достигна да вкара втория си гол.

До края на двубоя гостите на успяха да стигнат до почетно попадение, а „жълто-черните“ не положиха допълнително усилие да запишат още по-разгромна победа.

Така Борусия Дортмунд ще спори за трофея с РБ Лайпциг, който снощи стигна до трудна победа над Вердер Бремен.