Приповдигнато настроение в лагера на Португалия преди плейофа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
“Кралят се върна! Пепе е отново у дома! Внимавайте много”, предупреди Роналдо

Централният бранител на Португалия Пепе ще е на линия за решаващия бараж със Северна Македония за място на финалите в Катар. Защитникът пропусна мача с Турция в полуфиналната фаза заради COVID-19, но сега вече е готов за игра, което бе прието с голямо въодушевление от звездата на „мореплавателите“ – Кристиано Роналдо. “Кралят се върна! Пепе е отново у дома! Внимавайте много”, говореше Роналдо с усмивка преди началото на днешната тренировка на националите.

“Няма да ви лъжа. Всички очаквахме, че ще бъде Италия. Но футболът е различен в днешно време. Всеки отбор, който просто е добре подготвен или мотивиран, може да спечели на ниво национални отбори и нямат значение имената, числата или статистиката. Северна Македония явно има необикновено ядро от играчи и ще направи всичко възможно да ни вгорчи живота във вторник”, пък призна полузащитникът Жоао Моутиньо пред журналистите.

“Северна Македония спечели четири от последните си пет мача в световните квалификации. Две от тези победи са срещу Германия и Италия, а това говори много. Те са агресивен отбор, който като нищо ще се опита да ни пресира. И ще дойде с много увереност и самочувствие. Но натискът върху нас винаги е съществувал, защото не става дума с кого играем, а защото целта е да сме на Световното първенство и там да постигнем резултати. Италия или Република Северна Македония – нашата задача е да спечелим и да се класираме”, коментира играчът на Манчестър Сити Бернардо Силва.

“Нямаме право да разочароваме нашите фенове. Питате ме за подготовката как минава? Храним се добре, почиваме си добре, смятам, че сме концентрирани. Спокоен съм, защото нашият отбор е пълен с опитни футболисти, които са свикнали да играят решаващи мачове за най-големите клубове в Европа. Всички знаем как се печелят тези мачове и ние трябва да останем фокусирани до край, за да се класираме за Катар”, допълва Силва.