Призив към Ливърпул да привлече Ерлинг Холанд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Джон Барнс вярва, че суперзвездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд може да бъде отлично поъплнение за Ливърпул, който е свързан с трансфер на Пауло Дибала

Английският шампион Ливърпул бе приканван да подпише с Ерлин Холанд от Джон Барнс. Бившата звезда на “червените” вярва, че нападателят на Борусия Дортмунд може да бъде отличен избор за клуба от “Анфийлд”. Той също така повтори, че интересът на Ливърпул към нападателя на Ювентус Пауло Дибала няма никакъв смисъл.

Ерлинг Холанд би бил много подходящ за Ливърпул, ако трябваше да се присъедини към клуба. Той е силен, агресивен, много добър технически, освен че е директен в начина, по който играе, не се съмнявам, че той ще бъде идеалното допълнение към стила на Ливърпул “, споделя Барнс.

Ливърпул обаче няма да бъде единственият потенциален ухажор за Холланд, който се радва на страхотна кампания в Бундеслигата. Бившият нападател на Залцбург вече отбеляза цели 17 гола само в 14 състезателни мача. Той чупи рекорди един след друг и добавя невероятно качество в атаката на Дортмунд.

В резултат на това гигантите от Висшата лига Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед бяха свързани с трансфер на Холанд през последните седмици. Ливърпул обаче може потенциално да има надмощие, тъй като Юрген Клоп има силни връзки с Дортмунд, докато бащата на Ерлинг може потенциално да изключи преминаването му на “Олд Трафорд”.

“Червените” вече имат отчаяна нужда от нов нападател поради липсата на попадения от Роберто Фирмино. Ливърпул имаше късмет с появата на Диого Жота, но всяка потенциална контузия на някой от звездните нападатели може да доведе до проблеми за Клоп, който все още няма силен номер девет в тима.

В това отношение Холанд би могъл да бъде идеалният вариант. 20-годишният футболист притежава физическа сила, както и голмайсторски качества, които допълват Мохамед Салах и Садио Мане. Всички те потенциално биха могли да създадат смъртоносно атакуващо партньорство, което да направи Ливърпул отново най-силния отбор в Европа.

За съжаление на “червените” обаче трансфер на Холанд ще бъде много трудно. Борусия Дортмунд, която се готви скоро да продаде Джейдън Санчо, ще бъде решена да задържи норвежеца, чийто настоящ договор изтича през лятото на 2024 година.