Призракът на COVID-19 надвисна и над дербито на Милано
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Очакваното с голям интерес дерби между грандовете на Милано – Интер и Милан, може да бъде отложено, заради сериозния брой заразени с коронавирус играчи в двата тима, съобщават медиите на Апенините.

В редиците на Нерадзурите има четирима футболисти, които са дали положителни проби през последните 24 часа – Алесандро Бастони, Милан Шкриняр, Раджа Наинголан и Роберто Галиардини. В лагера на Росонерите пък заразените са Златан Ибрахимович и Лео Дуарте.

Големият мач на Милано трябва да се състои на 17 октомври от 19:00 часа.

За отлагане на дербито се изказа и професор Масимо Гали от болница “Сако” в Милано. Според него то не трябва да се състои, тъй като при толкова заразени двата тима трябва задължително да бъдат поставени под карантина, тъй като не се знае кой с кого е комуникирал и бил в контакт.

“Надявам се, че можем да продължим да провеждаме футболни мачове, но е неразумно да поемаме излишни рискове,” заяви Гали. “Трябва да подходим към този въпрос със здрав разум. Всичко може да се случи с дербито на Милано, тъй като при толкова много заразени двата отбора трябва да бъдат карантинирани.

“Когато има първи случаи на заразени, а след това втори такива е задължително да се премине към индивидуални тренировки, за да може те да не инфектират останалите играчи.”

В момента има общо 26 футболисти в Серия А, които са заразени с COVID-19.