Проблеми за “англичаните” в бундестима
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Германия все още третира Великобритания като регион с различни щамове на коронавирус.

Националите на Германия, които играят в клубове, базирани във Великобритания, биха се сблъскали със сериозни проблеми при завръщане в родината си за подготовка за започващото на 11 юни европейско първенство, потвърдиха от вътрешното министерство.

Трудностите най-вероятно ще възникнат и при провеждането на четвъртфинала на Евро2020, който трябва да се играе в Мюнхен, тъй като единият от участниците в него ще пристигне след осминафинал, състоял се в Лондон.

Говорител на министерството обяви пред ДПА, че Великобритания все още е считана за регион с различни щамове на коронавирус.

Това означава, че всички германски граждани, връщащи се от Острова, подлежат на задължителна карантина за две седмици.

Пътуването на чуждестранни посетители от Великобритания към Германия пък е напълно забранено, като двете правила важат и за професионалните футболисти.

“Сегашните закони за визити на хора от страни с различни щамове на коронавирус важат за всички региони на Германия. Професионалните футболисти не са изключение”, коментира говорител на Министерството на вътрешните работи в Германия.

“Ситуацията се мени постоянно”, отговори пък говорител на УЕФА на запитване от ДПА за проблемите с границите.

Германското правителство класифицира Великобритания като високорискова в неделя, тъй като на Острова бе открит щам, първо засечен в Индия. Така двуседмичната карантина не може да бъде избегната дори от германски граждани с отрицателен тест и пълна ваксинация или преболедуване.

Шест от играчите на бундестима се подвизават в Англия – Бернд Лено (Арсенал), Илкай Гюндоган (Манчестър Сити), Робин Кох (Лийдс), Антонио Рюдигер, Кай Хавертц и Тимо Вернер (Челси).

Футболистите на Ман Сити и Челси пък в момента са в Португалия за финала на Шампионската лига, а германският национален отбор започва тренировки в петък в Зеефелд, Австрия.

Отборът ще бъде там до 6 юни, а от 1 юни и тази страна затваря границите си за Великобритания.

“Ясно ни е, че ще бъде главоблъсканица. В момента търсим решения”, заяви говорителят на националния отбор Йенс Гритнер за ДПА.

Германия е в Група F заедно с Унгария, Португалия и Франция.