Прокуратурата ще разследва расисткия скандал в Бергамо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Фенове на Аталанта засипаха с расистки обиди двама тъмнокожи играчи на Наполи

Дисциплинарната комисия в италианския футбол йезуитски прехвърли расисткия скандал по време на неделния мач от Серия А между Аталанта и Наполи, на Федералната прокуратура.

Мачът бе спечелен с 3:1 от южняците, но на няколко пъти на стадиона отчетливо се чуваха расистките обиди на тифозите на Аталанта към футболистите на Наполи Калиду Кулибали и Андре Франк Занго Ангиса.

“Тъй като не можем да вземем компетентни решения за дискриминационните песни, които се чуха от някои привърженици от “Курва Норд Пизани” в близост до тунела, откъдето излизат футболистите, по адрес на Кулибали и Ангиса от Наполи, оставяме случая на Федералната прокуратура. Аталанта ще съдейства за разпознаването на виновните”, се казва в официално съобщение на комисията, цитирано от “Гадзета дело Спорт”.

Самият клуб от Бергамо вече публикува позицията си, в която се казва, че “всяко поведение, което не съответства с принципите на цивилизованост и възпитание, които винаги са били следвани от клуба, ще бъде порицавано”.

“Не искаме и го подчертаваме – да даваме гласност на субекти, които нямат нищо общо с нашата среда, и ще съдействаме на компетентните органи, за да може имиджът на отбора и на град Бергамо да бъде защитен,”написаха от Аталанта.