Промените в Челси засегнаха и легенда на клуба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Петър Чех повече няма да изпълнява ролята на технически съветник на "Стамфорд Бридж".

Промените около ръководството на Челси продължават, а днес стана ясно, че легендарният вратар на “сините” и настоящ технически съветник Петър Чех също напуска лондончани.

Той си тръгва от “Стамфорд Бридж” след среща с новия собственик на клуба Тод Боели, а договорът му ще бъде прекратен на 30-ти юни.

„Беше огромна привилегия да изпълнявам тази роля в Челси през последните три години. С идването на новите собственици чувствам, че сега е подходящият момент да се оттегля. Радвам се, че клубът е в отлична позиция с новата управа и съм уверен в бъдещия успех на ръководството, както на терена, така и извън него“, заяви Петър Чех.

„Петър е важен член на семейството на Челси. Разбираме решението му да се оттегли и му благодарим за приноса му като съветник и ангажимента му към клуба и нашата общност“, коментира Тод Боели.

Чех не е първият директор, който си тръгва от Челси след смяната на собствеността. Преди него клубът бе напуснат от президента Брус Бък и приближената до Абрамович –  Марина Грановская.