Пропадането няма край – Ливърпул с шеста поредна загуба у дома
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Фулъм нанесе шесто поредно поражение на "червените" на "Анфийлд"

Ливърпул загуби с 0:1 от Фулъм у дома в двубой от 27-ия кръг на английската Висша лига. Единственото попадение в двубоя реализира Марио Лемина в края на първото полувреме. След шестото си поредно поражение на “Анфийлд”, тимът на Юрген Клоп остана с актив от 43 точки на 7-ото място в класирането на Премиър Лийг.

В състава на домакините имаше цели седем промени в сравнение с последния двубой срещу Челси. Диого Жота започна за първи път като титуляр от 9 декември насам, когато се контузи срещу Мидтиланд в мач от Шампионска лига. Португалският национал партнираше на Салах и Шакири в предни позиции.

Ливърпул не се представи на висота през първото полувреме. Дори тимът на Фулъм владееше по-често топката и успяваше да изгради по-опасни атаки. В края на полувремето Джердан Шакири отправи опасен удар от фаул, но топката мина над гредата.

В последната минута на първата част тимът на Фулъм нанесе своя удар. След изпълнение на статично положение отбраната на Ливърпул се справи, но Салах допусна грешка и Лемина му отне, като бившият играч на Ювентус с прецизен удар откри резултата – 0:1.

Малко след началото на второто полувреме вратарят на “котиджърс” Ареола направи много добро спасяване при удар на Диого Жота. В 53-ата минута бившият страж на Пари Сен Жермен отново се намеси добре, като този път пресече центриране на Робъртсън към Джердан Шакири.

В 71-вата минута Садио Мане отправи удар с глава след пас на Кейта, но топката се отби в гредата. До края на двубоя “червените” така и не успяха да създадат чиста голова опасност пред вратата на Ареола. Ливърпул загуби за шести пореден път на собствения си стадион. Тимът на Юрген Клоп не успя да отбележи гол в пет от последните си шест домакински срещи, което е трудно за вярване като се има предвид колко силен беше в нападение отбора през миналия сезон.