ПСВ изнесе лекция на Аякс и си капарира второто място
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Люк де Йонг и Шави Симонс се превърнаха в герои за своя тим

ПСВ Айндховен спечели категорично домакинството си на Аякс с 3:0 и вече води с 3 точки на съперника си в битката за участие в Шампионска лига през следващия сезон.

ПСВ откри резултата още в 13-ата минута. Йохан Бакайоко проби чудесно по десния фланг, след което центрира към Люк де Йонг, който не пропусна да се разпише с глава.

В 54-ата минута нещата за Аякс се влошиха още повече. Тогава Херонимо Рули фаулира Шави Симонс в наказателното поле, след което младокът не сбърка при изстрела си от бялата точка.

Мачът обаче бе прекъснат в 58-ата минута, тъй като фен на ПСВ хвърли предмет по футболист на Аякс. Двубоят бе възстановен след около 20-минутна пауза.

Крайното 3:0 бе оформено от Люк де Йонг в 79-ата минута, който получи подаване от Шави Симонс.

Кошмарният сезон за Аякс за съжаление няма край. Нидерландците отпаднаха както от Шампионската лига, така и  от Лига Европа през настоящата кампания. Те също са застрашени и от пропускане на квалификациите за “турнира на богатите” през следващия сезон. Единственото, което може да спаси сезона на Аякс е евентуална победа във финала за Купата на Нидерландия именно срещу ПСВ.