ПСЖ искал да вземе Ансу Фати за заместник на Мбапе
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Парижани били в готовност с начална годишна заплата от 15 млн. евро и бонус от 30 млн. евро при подписването на договора

Френският гранд Пари Сен Жермен е искал да привлече талантът на Барселона Ансу Фати за заместник на Килиан Мбапе, твърди „Мундо Депортиво“. Опцията на каталунците за удължаване на договора на Фати с две години била неясна, а французите били уверени, че могат да я оспорят в съда. Парижани били в готовност да вземат Фати като свободен агент следващото лято с начална годишна заплата от 15 млн. евро и бонус от 30 млн. евро при подписването на договора. На „Парк де Пренс“ смятали, че 18-годишният талант ще бъде един от тримата водещи футболисти за следващите десет години.

Изданието разкрива още, че докато крилото се възстановяваше от тежката си контузия в коляното, от Ливърпул също се поинтересували от ситуацията около него. Англичаните също са били готови да му предложат 15 млн. евро годишно като възнаграждение, както и допълнителна сума при свободния му трансфер. Преди година пък Манчестър Юнайтед бяха приготвили 120 млн. евро, за да го привлекат от Барселона с подобна като на ПСЖ и Ливърпул сума за заплата.

Фати обаче през цялото време е бил категоричен, че иска да остане на “Камп Ноу, а неговият агент Жорже Мендеш също бил убеден, че Барселона е най-добрият избор за футболиста. Преговорите между двете страни протекли гладко и резултатът е договор до 2027 година с откупна клауза в размер на 1 млрд. евро.