ПСЖ подчини Марсилия във френската класика и докосва титлата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
ВАР отмени три гола в мача и прати парижани на 15 точки преднина в класирането

ПСЖ победи с 2:1 Олимпик Марсилия в голямото дерби на Лига 1 и вече почти си е гарантирал титлата на Франция. Мачът беше изпълнен с много емоции, а ВАР донесе дузпа за парижани и отмени общо три гола в срещата заради засади – две на “принцовете” и една на гостите от Марсилия.

Срещата в Париж започна отлично за домакините, които откриха още в 12-та минута. Неймар успя да се освободи в наказателното поле на Марсилия и засече центриране право в мрежата на Лопез.


След половин час игра гостите ситгнаха до изравняването. Дуже Калета-Кар стигна първи до топката след огромна грешка на Донарума при корнер и заби гол в мрежата на ПСЖ.


Краят на частта беше доста напрегната, след като в 41-та минута Лионел Меси отбеляза за 2:1, но ВАР отсъди, че е имало засада.

В 45-та минута пък се стигна до нов гол на Меси, който ВАР отново отмени заради засада. В третата минута на продължението съдията получи сигнал, че има нарушение в наказателното поле на Марсилия и посочи бялата точка – дузпа за ПСЖ. Килиян Мбапе се зае с изпълнението на удара и не сгреши.

След почивката и двата отбора играха предпазливо – ПСЖ да не изпусне аванса си, а Марсилия да не получи трети гол, който да реши всичко в мача рано-рано.

Така гостите издебнаха момент да ударят в 85-та минута, когато центриране от пряк-свободен удар намери Вилиам Салиба и той реализира. ВАР обаче за трети път се намеси и отсъди отново засада при подаването.

Така ПСЖ събра 74 точки на върха в Лига 1 и е много близо до това официално да си гарантира титлата във Франция. Марсилия остава втори с 59 пункта.