google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Спортът е феномен, който трябва да обединява, а не да сее омраза", заяви Ради Кирилов

Националът на България – Радослав Кирилов, заяви, че не вижда причина македонският народ да таи лоши чувства към българите. Той призова за обединение и заяви, че няма лоши чувства към македонците.

Футболистът на ЦСКА 1948 изигра силен мач в Скопие в понеделник вечер. Той се отличи с асистенция за успеха над Северна Македония, като подаде за победното попадение на Кирил Десподов. Кирилов коментира освиркването на българския химн и заяви как сме стигнало ди победата.

„Не си размених фланелката с никого, но не тая лоши чувства към македонците. Аз съм от Симитли – на няколко километра от границата. Говорим един език и трябва да сме братски народи, а не да се мразим. Не виждам причина македонският народ да таи лоши чувства към нашия“, обясни Кирилов.

„Трудно беше, защото още на химна хората бяха лошо настроени. Освиркваха, а това не е хубаво. Все пак спортът е феномен, който трябва да обединява, а не да сее омраза. Но успяхме да запазим самообладание, да се концентрираме изцяло върху мача и да се представим добре на терена.”, каза Кирилов в предаването „Тази сутрин“.