Рафа излиза срещу Клоп в мърсисайдското дерби
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бенитес подписва с Евертън следващата седмица

Спечелилият Шампионската лига с Ливърпул Рафа Бенитес отново ще бъде мениджър на мърсисайдски клуб, съобщава Sky Sports.

61-годишният специалист ще застане начело на Евертън, заменяйки Карло Анчелоти, който в началото на месеца оглави испанския гранд Реал Мадрид.

Според Sky Sports ръководството на Kарамелите и Бенитес са изчистили всички детайли около контракта, който ще бъде финализиран следващата седмица.

Бенитес ще акостира на “Гудисън Парк” 11 години, след като се раздели с Ливърпул, с който спечели и турнира за Купата на Футболната асоциация по време на шестгодишния си престий на “Анфийлд”.

Испанецът е водил още два клуба във Висшата лига – Челси през сезон 2012/13, като със Сините от Лондон спечели трофея от Лига Европа, както и Нюкасъл, където изкара три години.

След Нюкасъл Бенитес работи в китайския Далиан Про. Опитният специалист има още няколко големи европейски клуба във визитката си – Реал (Мадрид), Интер, Наполи и Валенсия.

Ръководството на Евертън е разгледало общо осем кандидатури за треньорския пост, включително на бившия мениджър Дейвид Мойс, който обаче подписа нов договор с Уест Хям, както и на португалеца Нуно Еспирито Санто, който води преговори с Тотнъм.

Сред потенциалните мениджъри на “карамелите” са били още Роберто Мартинес, Дънкан Фъргюсън, Кристоф Голтие и Еди Хау.