Райконен отказва да коленичи, добави солидни аргументи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Финландският пилот от Формула 1 Кими Райконен за пореден път обяви, че според него не е нужно да се включва в набралия скорост ритуал на коленичене преди стартовете в надпреварата, за да показва позицията си за нашумялата тема с расизма.

“Разбира се, всички сме против расизма и правим всичко, за да помогнем в тази ситуация,” заяви 40-годишният скандинавец. “Но ние сме тук заради спорта и мисля, че няма нужда да обясняваме защо някои коленичат, а други не.

“Всеки има право да прави това, което сметне за добре. Това е личен избор на всеки.”

Райконен, който спечели световната титла в дебютния си сезон с Ферари през 2007 година, е сред няколкото пилоти, които отказват да положат коляно на земята в подкрепа на инициативата Black Lives Matter.

Финландецът обаче е категоричен, че темата се раздухва излишно и коментарите по нея са излишни.

“Разговарял ли съм с Люис? Не. Ако бях говорил, нямаше да говоря за това, за което говорим. Искам да кажа, че този вид говорене не е за новините,” допълни Кими.

“Разбира се, Люис говори много по различни теми. Но това е добре, тук не виждам никакви проблеми. И няма да влизам в дискусии по никакви теми, тъй като виждам какво се опитват да направят от това.

“Журналистите сочат пръст, ако пилотът не коленичи. Те поставят под въпрос нашата позиция. Но всеки има собствено виждане за нещата. Нямам какво повече да кажа.”