Ракетата с яростна критика за допускането на фенове в “Крусибъл”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Рони О’Съливан, смятан от мнозина за най-голямата звезда в света на снукъра, нападна остро решението на организаторите на започващото световно първенство да допуснат зрители в театър “Крусибъл” в Шефийлд.

Най-големият турнир в спорта на зеленото сукно стартира утре, като в прочутата зала ще бъдат допускани до 300 зрители.

Така за първи път в условията на пандемия спортно събитие във Великобритания ще се проведе пред публика.

Ракетата, известен с пиперливия си език, обаче съвсем не е сред привържениците на този ход.

“Опълчвам се на всекиго, който, примерно, четири месеца се е самоизолирал и е спазвал дистанция и сега изведнъж решава да стои в пълна с хора стая,” заяви О’Съливан. “Това си е желание за смърт.

“А на някои хора просто не им пука. Но разбирам защо някой, който се грижи за здравето си, не би се чувствал комфортно в такава ситуация.

“Аз самият не се чувствах добре, когато попаднах в стая с десетима непознати. Но всички поемаме рискове, дори играчите, защото имаме избор да участваме или не.”

В първия кръг на надпреварата любимецът на публиката О’Съливан ще се изправи срещу друг скоростен играч – Тепчая Ун-Ну.

“Разбирам, че ако обикновено имаш 5000 души публика, ще загубиш финансови постъпления,” допълва Ракетата. “Но за 200 души заслужава ли си рискът?

“Може би искат да направят опит със събития пред публика и трябва да започнат отнякъде. Чувам как хора казват, че третират снукър играчите като лабораторни мишки. Трябва да почнеш отнякъде и почваш със снукър играчите

“Хората подценяват риска, докато някой техен близък или познат не се разболее или почине. Говорил съм с много медицински сестри, които ми разказват как хората подценяват заболяването, но когато вече не могат да дишат, молят за спасение на живота.

“Познавам хора, които загинаха от коронавируса, а също така не съм доближавал майка ми на по-малко от два метра от началото на всичко, защото тя е сред рисковите, тъй като миналата година кара тежка пневмония”