google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Реал Мадрид записа трудна победа в домакинството си на Хетафе с резултат 1:0 в мач от 33-ия кръг на “Ла Лига”. Единственият гол за “белия балет” вкара Серхио Рамос от дузпа в 79-ата минута. С този успех Реал Мадрид отвори 4 точки разлика спрямо Барселона в битката за титлата в Испания.

Наставникът на домакините Зинедин Зидан заложи на познатата формация 4-3-3. Пред вратаря Тибо Куртоа стартираха Дани Карвахал, Рафаел Варан, Серхио Рамос и Ферлан Менди. В средата на терена започна триото Модрич, Каземиро и Кроос, а в нападение действаха Бензема, Иско и Винисиус. Еден Азар не попадна в групата на отбора, а Гарет Бейл остана резерва.

За състава на Хетафе на вратата бе Давид Сория, а пред него в защита в схема 4-4-2 стартираха Оливейра, Ечиета, Даконам и Суарез. В халфовата линия си партнираха Куку, Максимович, Арамбари и Ниом, а в атака действаха Хайме Мата и Тимор.

Двубоят започна с натиск на Хетафе като гостите имаха първият по-добър шанс за гол. В 10-ата минута Матиас Оливейра стреля опасно, но Тибо Куртоа направи страхотно спасяване. Реал Мадрид отговори в 24-ата минута, когато Винисус шутира към вратата на съперника, но Сория нямаше проблеми да спаси.

В 33-ата минута домакините направиха принудителна смяна, след като Рафаел Варан се контузи. На негово място се появи Едер Милитао. Три минути по-късно Иско имаше добър шанс за гол и предизвика спасяване на Сория. В заключителните минути на първата част головите положения липсваха и двата отбора се прибраха на почивка при нулево реми.

Началото на втората част бе нервно, като главният съдия показа 3 жълти картона – два за играчи на Хетафе и един за Едер Милитао от Реал. В 58-ата минута Лука Модрич стреля от 18-на метра, но Сория предотврати попадение. Малко по-късно Хетафе направи опасна атака, но ударът на Хайме Мата мина над вратата.

Играта на Реал не вървеше и Зинедин Зидан направи три смени. В игра се появиха Валверде, Асенсио и Родриго, а терена напуснаха Иско, Модрич и Винисиус.

В 78-ата минута “лос бланкос” получиха дузпа за нарушение на Оливейра срещу Карвахал в наказателното поле. Капитанът на домакините Серхио Рамос застана зад бялата точка и вкара поредния си гол през този сезон – 1:0.

“Белият балет” запази аванса си до края на срещата и се поздрави с победата. Със спечелените три точки отборът на Реал Мадрид дръпна с 4 пункта пред Барселона на върха в класирането и направи огромна крачка към спечелването на титлата. Съставът на Хетафе пък остана на 6-ата позиция с 52 точки и е на 5 пункта от зона Шампионска лига.