Рашфорд бе най-младият капитан на Англия от 2003 г. насам
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд за първи път бе капитан на Англия в неделя и донесе успеха над Румъния с 1:0

Маркъс Рашфорд изведе Англия с капитанската лента в последната контрола на тима преди Евро 2020 срещу Румъния. Това означаваше, че футболистът на “Трите лъва” стана десетият играч, капитан нa националния тим, докато беше в Юнайтед, и 125-ият различен капитан на страната като цяло.

Също така, на възраст от 23 години и 218 дни, Рашфорд 12-ият най-млад капитан на Англия, изпреварвайки Уейн Рууни, Стивън Джерард и Хари Кейн. Националният отбор не е имал по-млад капитан, откакто Майкъл Оуен носеше лентата на ръката си срещу Словакия през юни 2003 г., по случайност на същото място, стадион „Ривърсайд“ на Мидълзбро.

Сякаш това не беше достатъчно за Рашфорд, като той вкара единствения гол в мача с точно изпълнена дузпа в 68-ата минута, отсъдена за фаул срещу Джак Грийлиш.

Говорейки след среща, Маркъс беше горд и заяви: „Определено е страхотен момент за мен. Това е нещо, за което мечтаеш, когато си дете и днес успях да осъществя тази мечта.“