Разкриха стойността на третата оферта на ФФ Малмьо за Робърта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Левски вече отхвърли предложение за половин милион евро, а след това и 650 хиляди

Третата оферта на шведския шампион ФФ Малмьо за нападателя на Левски Найджъл Робърта е за 7 милиона датски крони (941 хиляди евро), съобщава Тipsbladet.

Финалистът в турнира за Купата на европейските шампиони (предшественик на Шампионската лига) за 1979 година отчаяно се опитва да си набави нов нападател преди началото на местното първенство – 10 април.

Ограниченият бюджет на клуба обаче принуждава спортния директор Йон Дал Томасон да води дълги преговори с надеждата за постигане на съгласие за по-приемлива трансферна сума.

Първоначалната оферта на шведите за Робърта беше за 500 хиляди евро, но след категоричния отказ на Сините да се разделят с Робърта за тази сума, от Малмьо добавиха още 150 хиляди.

Трансферният пазар в Швеция затваря на 31 март.

Реакцията на бившия тим на Златан Ибрахимович дойде, след като стана ясно, че американският Ди Си Юнайтед в готов да плати трансферна сума от над 1 милион долара за стрелеца, който до този момент записа 15 мача и 2 гола за Левски през този сезон.

Както вече стана ясно, той не е останал очарован от възможността да отиде да играе в САЩ. Футболистът е на мнение, че там ще настъпи застой в кариерата му, която може да се развие далеч по-добре, ако остане да играе в първенство на Стария континент.