Разнобой в Левски – Сираков скастри Тити за размера на заплатите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Силната фигура в ръководството на Левски Наско Сираков опита да замаже поредната бъркотия, забъркана от хората, наели се със спасението на бедстващия клуб.

Само преди два дни формалният притежател на 35% от акциите на Сините Константин Папазов обяви, че разумният таван на заплатите в отбора би бил 10 хиляди лева.

Обявлението предизвика сериозно недоволство сред част от привържениците, които възроптаха срещу плановете за неоправдано високи харчове в моменти на задушаваща криза.

“Не съм казвал, че 10 хиляди лева ще е максималната заплата,” опита да потуши напрежението Сираков. “В този момент не мога да кажа, че и 1000 лева ще е максималното възнаграждение.

“Разбира се, не трябва да гледаме и чак толкова черногледо напред. Доста неща се опитваме да свършим, с много хора се виждаме, но учудващо някои фирми, които първо ни търсят, след това ни отказват.

“Има едни 5 милиона лева от януари насам, които са дамоклевият меч за нас. Трябва да се опитаме да запълним тази финансова дупка с общи усилия и едва след това да мислим за футболисти, школа, администрация.”

Бившият голмайстор на Левски обясни, че клубът трябва на всяка цена да продаде част от футболистите си, за да оцелее.

“Какви са първите стъпки, които трябва да направим и как да запълним дупката? На първо място – изходящи трансфери,” коментира екс-нападателят на Реал Сарагоса.

“Проблемът на този етап е, че в повечето страни прозорецът не е отворен. Има определен интерес към няколко наши играчи, но не са толкова много. Това е най-прекият и реален път да стъпим поне на нулата, защото със задълженията сме много под нея.”

Сираков отново заяви, че Левски все още продължава да функционира, само заради помощта от привържениците на клуба

“Стартира кампания с абонаментни карти – благодарение на феновете Левски още диша,” каза той. “Надяваме се от първи август да стартираме кампанията и с членски карти.

“Обсъждат се няколко варианти. Искаме да има няколко вида такива карти – нормална, сребърна, златна, платинена. Това също е перо, което не трябва да подценяваме. Там имаме огромен потенциал.

“Надявам се да се появят по-сериозни спонсори. Тогава вече можем да планираме по-внимателно и по-спокойно нашето бъдеще“