google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата испански гранда няма да изпращат представители на срещата в Дубай

През следващата седмица ще се проведе спешна среща на испанската Ла Лига в Дубай. Грандовете Реал Мадрид и Барселона няма да изпращат свои представители, след като направиха изявления в социалните мрежи.

На срещата ще бъдат обсъждани важни промени в устава и вътрешния правилник на организацията, регулираща местния шампионат. Според Реал Мадрид обаче тази среща е нелегална.

“Организирането на тази среща е нелегално, тъй като от клубовете се изисква да присъстват на нещо, което е на повече от 5 хиляди километра от офисите на Ла Лига. Необяснимо е как може да се свика такова събрание по спешност, без да има дебат и анализ на ситуацията”, пишат от “лос бланкос”.

“Реал Мадрид няма да изпраща свой представител в Дубай. Жалко, че сме принудени да реагираме на подобни безотговорни и неоправдани действия от страна на президента на Ла Лига, които ще навредят на имиджа на испанския футбол”, допълват от Реал.

“Не вярваме, че е правилно да пътуваме до Дубай за нещо, което може да бъде организирано в сградата на Ла Лига. Противопоставяме се на всички действия, които могат да навредят на правата и интересите на клуба”, заявяват от Барселона.