Реал Мадрид се бетонира на върха в Ла Лига с обрат над Севиля
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бензема и Винисиус Жуниор донесоха головете за "белия балет", Куртоа с ключово спасяване в края

Реал Мадрид успя да стигне до много трудно изкована, но изключително ценна победа с 2:1 над Севиля в дербито от 15-ия кръг на Ла Лига.

Дербито в Мадрид започна отлично за гостите, които откриха с първата си по-опасна атака. Топката беше центрирана в наказателното поле от корнер и Рафа Мир скочи най-високо, за да засече във вратата на Куртоа за 0:1.

Последваха нови интересни положения, като Мир стреля за втори път, но този път Куртоа спаси отлично, а 10 минути по-късно Жуниор се опита да изравни, но също беше спрян от вратаря на съперника.

В 32-та минута обаче “белия балет” изравни. Голмайстор отново беше Карим Бензема, който се възползва от кошмарна грешка в отбраната на гостите и без проблеми я прати зад гърба на Боно за 1:1.


Минути по-късно Севиля имаха претенции за дузпа след фаул в наказателното поле на Реал, но такава не беше отсъдена. Точно преди почивката пък Марко Асенсио пропиля златен шанс от няколко метра и прати топката над напречната греда.

След полувремето играта беше по-спокойна, като чак в 83-та минута дойде по-интересна ситуация. Тогава Давид Алаба изпусна отлична възможност за гол няколко метра пред вратата на Боно.

Само три минути преди края обаче Реал стигна до успеха. Винисиус Жуниор показа за пореден път с каква техника разполага, мина като на шега покрай няколко защитника в червено и стреля от границата на пеналтерията без да остави шанс на вратаря, отбелязвайки за 2:1.


Само минута по-късно имаше възможност Реал да получи и дузпа, но главният съдия не прецени, че трябва да посочи точката. Дълбоко в добавеното време Куртоа спаси победата за домакините с невероятно спасяване, парирайки удар на Томас Дилейни, който стреля с глава.

Така Реал вече има 33 точки на върха пред втория Атлетико Мадрид с 29. Толкова има и Реал Сосиедад, а Севиля е четвърти с 28 пункта.