google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ромелу Лукаку може да осъществи сензационен трансфер

Реал Мадрид започва да се насочва към централния нападател на Челси Ромелу Лукаку, тъй като е вероятно да не успее да привлече основната си трансферна цел Ерлинг Халанд.

Лукаку се завърна в Челси миналото лято, осем години след като напусна “сините” през 2014 г. След сравнително добър престой в Манчестър Юнайтед, 28-годишният играч подобри играта си в Интер и им помогна да спечелят титлата от Серия А в 2020/21. Това накара Челси да плати огромна сума от 113 милиона евро, за да си върне Лукаку. Този трансфер обаче се оказа голяма грешка, като Лукаку не успява да си върне формата си от миналия сезон. Белгийският национал има само пет гола във Висшата лига този мандат и се озовава зад Тимо Вернер и Кай Хаверц в избора на Томас Тухел за нападател.

Положението на белгиеца на “Стамфорд Бридж” предизвика интерес от няколко клуба. Реал Мадрид също се включи в надпреварата за привличането на Лукаку през лятото.

Реал искаха Халанд, но той вероятно ще подпише с Манчестър Сити. На “Бернабеу” вече обмислят други възможности и Лукаку е една от опциите. Челси обаче ще поиска над 70 млн. евро за белгиеца, което може да попречи на Реал Мадрид да вземе нападателя.