google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Реал Мадрид иска трансферна сума от 30 милиона евро за Брахим Диас, като Милан държи да закупи футболиста

Според информация на Goal.com, отборът на Реал Мадрид е заковал цена от 30 милиона евро за испанския плеймейкър Брахим Диас на фона на сериозен интерес от Милан в летния трансферен прозорец.

Диас премина през младежките редици на Манчестър Сити и записа 15 участия за първия тим, преди Реал Мадрид да го привлече през януари 2019 г. Въпреки това, след завръщането си в Испания, 21-годишният футболист не успя да играе редовно под ръководството на Зинедин Зидан, тъй като успя през първите осемнадесет месеца в клуба записа 21 мача, в които вкара два пъти.

В резултат на това Диас беше даден под наем на Милан през лятото на миналата година, а младият халф се възползва максимално от възможността да играе за гранда в Италия. Въпреки че не беше сред най-постоянните футболисти, испанецът все пак успя да се отчете със седем гола и четири асистенции в 39 мача за “росонерите” във всички състезания.

Милан може да се раздели с Хакан Чалханоглу, чийто договор изтича по-късно този месец. Съобщава се, че турският национал води преговори с Барселона. В такъв случай осигуряването на качествен негов заместник става наложително за “росонерите”. Тъй като Диас направи достатъчно в сезона си под наем, сега те искат да го вземат с постоянен трансфер.

Реал Мадрид от своя страна не е готов да се раздели лесно с Диас, въпреки че сега е определил сума за трансфера на футболиста от 30 милиона евро. В допълнение, в информацията се твърди, че “лос меренгес” искат да вмъкнат клауза за обратно закупуване на футболиста, тъй като в клуба съществува убеждението, че той все още може да бъде ключов играч на Реал в бъдеще.

През това лято остава да видим дали 21-годишният футболист наистина ще се завърне в Италия за предстоящата кампания или в крайна сметка ще остане в Мадрид, където ще увеличи конкуренцията на поста атакуващ халф, като Мартин Йодегаард също ще се завърне от наема си в Арсенал.