Реал Мадрид прати талантлив японец под наем в Хетафе
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Такефуса Кубо ще играе в Хетафе до края на сезон 2020/21

Реал Мадрид осъществи изходящ трансфер, след като прати под наем полузащитника Такефуса Кубо в Хетафе. Японецът ще играе под наем в новия си тим. Договорът на 19-годишния талант е за шест месеца, като през следващия сезон може би отново ще му бъде търсен нов клуб под наем, тъй като е малко вероятно да се пребори с конкуренцията на “Бернабеу”.

През август 2020 г. националът на Япония бе пратен под наем на Виляреал, но клубът не бе доволен от представянето на играча и той се завърна в Мадрид.

През настоящия сезон Кубо взе участие в 13 мача в Ла Лига като не е записал гол или асистенция. В Лига Европа той все пак се отчете 1 попадение, като направи и 3 асистенции в 5 срещи.

Кубо бе привлечен в Реал Мадрид през лятото на 2019 година. Освен наема във Виляреал, той изкара период и в Майорка през сезон 2019/20 като изигра цели 35 мача и вкара 4 попадения. На 1 септември той дебютира в испанската Ла Лига, записвайки 15 минути при загубата с 0;2 от Валенсия. Такефуса Кубо стана най-младият японски играч, който е дебютирал в Топ 4 на европейските лиги.

Японецът има контракт с Реал Мадрид до лятото на 2024 година.