Реал Мадрид разгроми Гранада и остава в битката за титлата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шампионът на Испания демонстрира, че няма да се откаже така лесно от титлата

Реал Мадрид постигна категоричен успех с 4:1 при визитата си на Гранада в двубой от 36-ия кръг на Ла Лига. “Белият балет” вкара по два гола в двете полувремена, като точни бяха Модрич, Родриго, Одриосола и Бензема. Почетния гол за Гранада пък вкара Хорхе Молина в 71-вата минута.

След този разгромен успех на “Естадио Нуево Лос Карменес”, Реал събра 78 точки в актива си и заема 2-рото място в подреждането, като изостава с два пункта от лидера Атлетико Мадрид.

Наставникът на “белия балет” Зинедин Зидан заложи на Тибо Куртоа на вратата, а пред него действаха Гутиерес, Начо, Милитао и Валверде. В средата на терена си партнираха Марвин, Каземиро и Модрич, докато триото в нападение бе Винисиус, Бензема и Родриго.

Реал Мадрид имаше тотална доминация през първото полувреме, като отправи десет удара към вратата на съперника, а четири от тях бяха точни. Гранада пък не регистрира нито един шут в очертанията на вратата.  В 17-ата минута Лука Модрич даде аванс на “Кралския клуб”, възползвайки се от асистенция на младока Мигел Гутиерес – 0:1.

В добавеното време на първата част Реал удвои аванва си. Друг млад футболист – Марвин, направи добро впечатление, преборвайки се за топка в средата на терена, и комбинира с Родриго, който напредна в полето на съперника и с прецизен удар вкара за 0:2.

Гранада предложи доста повече съпротива на съперника през второто полувреме. Подобрението в играта на домакините даде резултата и в 71-вата минута Хорхе Молин намали резултата – 1:2.

Само четири минути по-късно резервата Алваро Одриосола вкара трето попадение за “белия балет”, възползвайки се от асистенция на Еден Азар – 1;3.

Секунди по-късно Карим Бензема се разписа за четвърти път в мрежата на Гранада. Френският голаджия с елегантен удар преодоля вратаря Руи Силва, който не се позиционира добре, като така бе оформен крайният резултат 4:1 в полза на Реал.