Реал Мадрид с шампионски обрат над Севиля, титлата е много близо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белия балет" се върна в мача от 0:2, Карим Бензема отново основният герой за мадридчани

Реал Мадрид постигна един от най-големите си обрати през този сезон, след като обърна Севиля от 0:2, за да спечели с 3:2 гостуването си от 33-ия кръг на Ла Лига. “Белия балет” изоставаше с два гола до 50-та минута, но Карим Бензема във втората минута на продължението донесе трите точки за своя тим.

Мачът в Андалусия започна в отлично темпо за домакините, като още в 9-та минута Антони Марсиал можеше да открие, но ударът му премина вляво от вратата.

В 21-та минута обаче голът беше факт. Иван Ракитич изпълни по перфектен начин пряк-свободен удар от границата на пеналта и остави Куртоа безпомощен.

Само четири минути по-късно Ерик Ламела получи отличен пас в наказателното поле и заби топката в мрежата за 2:0.

След почивката обаче дойде моментът на Реал Мадрид. Още в 50-та минута Родриго беше намерен пред вратата на домакините и намали.

Последваха удари на Милитао и Бензема, които преминаха на сантиметри от целта. Четвърт час преди края Реал Мадрид изравни, но ВАР показа, че има игра с ръка в атаката.

В 83-та минута “белия балет” отбеляза за 2:2, след като Дани Карвахал изведе Начо в наказателното поле и той не сгреши.


Така се стигна до втората минута на продължението, в която не кой да е, а отново Карим Бензема беше големият герой за Реал. Той перфектно укроти центриране от Родриго, освободи се от защитник и матира Боно за 2:3.

Така Реал Мадрид вече има 15 точки преднина на първото място и още в следващия кръг може официално да си подпечата златните медали в Ла Лига пет кръга преди края.