Реал Мадрид се измъкна срещу Севиля, но остава зад Атлетико
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Зрелищно реми на "Алфредо ди Стефано", ВАР отмени дузпа за Реал и даде такава в полза на Севиля през втората част

Отборите на Реал Мадрид и Севиля завършиха наравно 2:2 в среща от 35-ия кръг на Ла Лига. Попаденията за “белия балет” реализираха Марко Асенсио и Еден Азар, докато точни за севилци бяха Фернандо и Иван Ракитич.

След този резултат в Мадрид, “белият балет” се върна на второто място в класирането с актив от 75 точки, колкото има и третият Барселона, докато лидерът Атлетико е със 77 пункта. Севиля пък остана с 71 точки на 4-ото място и няма шансове за титлата, след като изпусна победата на “Алфредо ди Стефано” в добавеното време.

В 12-ата минута Карим Бензема прати топката в мрежата на гостите, но попадението бе отменено, след като ситуацията бе разгледана с ВАР и бе отсъдена засада.

Десет минути по-късно Иван Ракитич намери в наказателното поле Фернандо, който с прецизен удар не остави шансове на Куртоа за 0:1.

Домакините повишиха оборотите и опитаха да изравнят. В 31-вата минута удар на Бензема бе отразен от Ясин Боно. В заключителните минути на първата част опасен удар на Каземиро премина над вратата на гостите.

Второто полувреме започна с натиск на “белия балет”, което бе логично предвид резултата. Реал обаче не успяваше да стигне до чисти положения за гол. В 65-ата минута Винисиус имаше отличен шанс да вкара, но от близка дистанция не успя да намери мрежата.

В 67-ата минута Реал Мадрид все пак изравни резултата. Марко Асенсио реализира попадение с второто си докосване. Той получи отличен пас от Тони Крос и с прецизен удар в близкия ъгъл вкара за 1:1.

В 74-ата минута Реал организира страхотна контра атака. Карим Бензема напредна в половината на съперника и стигна до наказателното поле, след което бе фаулиран от Ясин Боно. Това бе чиста дузпа за “белия балет”, но секунди преди това имаше игра с ръка в наказателното поле на Реал. Ситуацията бе разгледана с ВАР и главният рефер отсъди дузпа за андалусийци за игра с ръка на Милитао. Зад топката застана Иван Ракитич и преодоля Куртоа за 1:2.

В добавеното време Тони Кроос отправи изстрел към вратата на съперника и топката се отклони от Еден Азар, за да влезе във вратата на гостите – 2:2.

Малко след това удар на Каземиро премина на сантиметри покрай гредата на Ясин Боно, като това бе и последният шанс за Реал Мадрид в мача.