Реал Мадрид скоро ще обяви първото си ново попълнение
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Реал Мадрид ще обяви първото си попълнение за лятото, като трансферът на Давид Алаба е на прага да бъде завършен

Според информация на испанското издание AS, Реал Мадрид ще обяви тази седмица привличането на Давид Алаба. Официалното представяне на австрийската звезда обаче ще бъде по-късно през летния трансферен прозорец, докато не приключи Евро 2020.

Алаба излиза изключително успешен период в Байерн Мюнхен, като спели всеки един трофей, който може се да спечели на клубно ниво поне по два пъти. По време на престоя си в гранда от Бундеслигата, 28-годишният футболист записа 431 участия, като се отчете с 33 гола и 55 асистенции.

Австрийският национал обаче напуска Байерн Мюнхен като свободен агент след повече от десетилетие в клуба. Има голям интерес към услугите на Алаба, като Реал Мадрид е много близо до подпис с футболиста. Реал Мадрид може да подпише с Алаба в опит да замени или Серхио Рамос, или Рафаел Варан, като и двамата играчи са свързани с напускане на “Бернабеу”. Варан изглежда, че е изиграл последния си сезон за Лос Бланкос, като редица английски клубове са по следите му.

Така или иначе, Реал Мадрид, който сега трябва да влезе в период на преход след напускането на Зинедин Зидан, се нуждае от централен защитник това лято, като Едер Милитао и Начо са единствените други опции, които могат да играят в основата на защитата. Алаба, който се отличи като централен защитник в последните си години в Байерн Мюнхен, е много важна трансферна цел за “белия балет”.

Отдавна се предполага, че Реал Мадрид е постигнал споразумение да подпише с 28-годишния футболист, който ще сключи петгодишен контракт с испанския гранд. Сега трансферът изглежда просто формалност, като официалното съобщение се очаква да бъде направено тази седмица. Алаба, който беше в Мадрид известно време тази седмица, трябва да се присъедини към съотборниците си от австрийския национален отбор за подготовката за Евро 2020. Поради тази причина представянето му като играч на Реал е планирано за по-късно през летния трансферен прозорец.