Реал Мадрид следи един от големите португалски таланти
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Реал Мадрид следи отблизо португалския нападател на Уулвс - Фабио Силва

Според информация на Defensa Central, настоящият шампион на Испания Реал Мадрид следи развитието на нападателя на Уулвърхемптън – Фабио Силва, като е възможно да отправи оферта към португалеца през лятото.

Фабио Силва премина през младежките редици в португалския гранд Порто и дебютира в първия отбор едва на 17-годишна възраст. Той записа 21 изяви за “дракoните”, вкарвайки три гола, преди Уулвс да го привлече миналото лято за рекордния си трансфер – 35 милиона британски лири, въпреки липсата му на игра най-високо ниво.

След като направи трансфера във Висшата лига, Силва, както би се очаквало, не му беше лесно. Всъщност 18-годишният футболист е успял да вкара едва четири гола и две асистенции от 29 участия в лигата за тима от Мидландс. Тийнейджърът обаче демонстрира много потенциал в дебютния си сезон в Англия.

Изглежда, че прогресът на Фабио Силва е алармирал Реал Мадрид, който сега следи внимателно португалеца, тъй като ще търси подкрепления в офанзивен план през лятото. Не е тайна, че Реал Мадрид има проблем да бележи голове без Карим Бензема на терена. Французинът е в страхотна форма, а неговата алтернатива Мариано Диас не успява да се представи на ниво.

Тъй като Бензема е в залеза на кариерата си, Реал Мадрид се нуждае от нов нападател, за да замени французина в дългосрочен план, което доведе до силен интерес към суперзвездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд. В допълнение към норвежкия национал, Лос Бланкос също е свързан с трансфер на Лаутаро Мартинес в последно време, като в информациите се твърди, че преговорите за трансфер вече са започнал.

Дори ако Реал Мадрид в крайна сметка подпише с нападател, не би било лоша идея за тях да привлекат друг млад централен нападател, който да има опит в топ първенство. Фабио Силва е точно такъв футболист, а настоящият му договор с Уулвс е до лятото на 2025 г. Сега предстои да видим дали Реал Мадрид ще направи оферта за 18-годишния футболист или ще опита да се подсили с други играчи през лятото.