google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Футболистите на Карло Анчелоти не оставиха никакви шансове на своя опонент и заслужено вдигнаха за рекорден път трофея в лигата!

Испанският гранд Реал Мадрид се наложи с категоричното 4:0 над Еспаньол на “Сантяго Бернабеу” в двубой от 34-ия кръг на Ла Лига и по този начин триумфира с титлата в елита.

Така, цели 4 кръга преди края на първенството – “кралете” си гарантира своята 35-а шампионска титла на страната!

Наред с това от Реал Мадрид си връщат короната, която преди година им беше отнета от Атлетико Мадрид.

Реал Мадрид сложи шампионската корона след разгром над Еспаньол! 1

Първото попадение за “Кралския клуб” падна в 33-ата минута, когато Марсело получи добра топка и с хубаво подаване я предостави на сънародника си Родриго, който с хладнокръвен изстрел разпечата вратата на Диего Лопес.

В 43-ата минута Мариано Диас успя да открадне топката от Ерера, а Родриго с удар в близкия ъгъл удвои преднината на Реал.

Възпитаниците на Карло Анчелоти сложиха точка на спора в 55-ата минута. Тогава Камавинга изведе по отличен начин в предни позиции Марко Асенсио, а офанзивният футболист на “Белия балет” направи резултата класически в полза на своя тим.

В 71-ата минута падна пореден гол във вратата на Еспаньол, който обаче беше отменен заради положение на засада на Родриго.

10 минути по-късно обаче четвъртото попадение стана факт, а в негов автор се превърна френският голмайстор на “кралете” – Карим Бензема, който подпечата титлата на Реал Мадрид в испанската Ла Лига!

Ето и стартовите състави на двата отбора:

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Вайехо, Каземиро, Марсело, Камавинга, Себайос, Модрич, Родриго, Асенсио, Мариано

Наставник: Карло Анчелоти

Еспаньол: Лопес, Видал, Гомес, Калеро, Кабрера, Вилена, Ерера, Дардер, Мелендо, Пуадо, Де Томас

Наставник: Висенте Морено