Реал Мадрид ще използва суперагент, за да вземе Габри Вейга
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" може да използва Пини Захави, за да привлече 20-годишния халф на Селта

Според информация Defensa Central, Реал Мадрид има голямо желание да разполага с талантливия халф Габри Вейга в своите редици. 20-годишният футболист прави впечатляващ сезон със Селта Виго и столичният клуб го иска на всяка цена. Те вероятно ще използват суперагента Пини Захави като посредник, за да стигнат до сделка с колегите си от Селта.

Звездата на тима на Испания до 21 г. е част от Селта Виго от детството си. Той прогресира в редиците на клуба и беше повишен в първия им отбор преди сезон 2022/23. През последната година Вейга става все по-силен и е един от най-търсените таланти в световния футбол. 20-годишният офанзивен полузащитник взе участие в 25 мача за Селта през текущия сезон. Освен това той има 12 гола – Вейга е вкарал девет попадения в лигата и има средно гол на всеки 169 минути в шампионата.

Договорът на Вейга със Селта Виго е до лятото на 2026 г. Въпреки това, той вероятно ще се раздели с клуба през предстоящия трансферен прозорец поради големия интерес към него като има освобождаващата клауза от 40 милиона евро.

Арсенал желае да привлече Габри Вейга, но Реал Мадрид ще спори с “точпиите”. Въпреки че нямат наистина добри отношения със Селта Виго, те са намерили начин да направят сделката. Лос Бланкос ще разчитат на суперагента Пини Захави, за да стигнат до споразумение. Информациите в Испания твърдят, че играчът иска да се присъедини към Реал Мадрид.