Реал Мадрид ще спори с Виляреал за вратаря на Наполи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Реал Мадрид и Виляреал с интерес към Давид Оспина

Съобщава се, че Реал Мадрид ще се изправи срещу съперника си от Ла Лига Виляреал в надпреварата за привличане на вратаря на Наполи Давид Оспина през лятото.

Оспина в момента е в четвъртата си година в Наполи, след като се присъедини към клуба от Арсенал през 2018 г. След като се премести в Серия А първоначално под наем, трансферът на 33-годишния играч стана постоянен през 2019 г. Той трябваше да споделя игрово време с Алекс Мерет през по-голямата част от предстоя си нтадион “Диего Армандо Марадона”, въпреки че колумбийецът бе титуляр през сезон 2021/22.

От 103-те му изяви за Наполи, 33 дойдоха в наскоро приключилата кампания, като бившият вратар на Арсенал записа 13 чисти мача, като същевременно допусна само 28 гола. Но тъй като договорът му изтича следващия месец, се очаква Оспина да смени клуба през летния трансферен прозорец, като Реал Мадрид желае да привлече опитния вратар.

Реал Мадрид ще търси нов вратар през лятото, тъй като може да им се наложи да доведат нов номер 2. Настоящият втори вратар Андрий Лунин не е доволен от статута си в клуба и търси ново приключение. Потенциалното му напускане би оставило Тибо Куртоа без резервен вариант.

Карло Анчелоти ще има нужда от нов резервен вратар и той познава отлично Оспина, тъй като двамата са работили заедно в Наполи. Колумбийският страж надали ще има против да бъде резерва в Реал Мадрид. Давид Оспина обаче може да бъде ухажван и от Виляреал, защото “жълтата подводница” ще се раздели със Серхио Асенхо. На “Естадио де ла Керамика” със сигурност Оспина би получил повече шансове и предстои да видим какво ще бъде неговото решение.