Реал Мадрид търси купувачи на двама полузащитници
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" търси нови отбори на Марко Асенсио и Дани Себайос

Испанският шампион Реал Мадрид се опитва да реши сериозен проблем с двама играчи с изтичащи договори. Марко Асенсио и Дани Себайос се очаква да имат нови отбори преди старта на сезон 2022/23. Двамата сякаш нямат бъдеще на “Сантяго Бернабеу”, като договорите им с “белия балет” са до лятото на 2023 г. Клубът се надява да не изпусне футболистите без пари и им търси купувачи.

До този момент от Реал си тръгнаха играчи със сериозен стаж на “Бернабеу” – Марсело, Гарет Бейл и Иско, като се очаква Асенсио и Себайос да ги последват. Агентите на двамата халфове усилено им търсят нови клубове. Асенсио и Себайос ще се стремят да са в топ форма, за да намерят място в испанския национален отбор за Световното в Катар, като в Реал няма да получават нужното игрово време.

26-годишният Марко Асенсио дойде в Реал Мадрид през 2014 г. от Майорка. Преди време той бе считан за един от най-големите таланти на тима, но просто не успя да се утвърди в състава. В началото на кариерата си на “Бернабеу”, халфът имаше периоди под наем в Майорка и Еспаньол.

Дани Себайос е част от Реал Мадрид от 2017 г., когато бе закупен от Бетис. Халфът игра под наем в Арсенал в периода 2019 – 2021 г. През изминалия сезон 2021/22 футболистът рядко получаваше шанс за изява и е логично да продължи кариерата си на друго място, след като “белият балет” привлече Орелиан Чуамени от Монако.