Реал Мадрид води в битката за подписа на Гонсало Соса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Реал Мадрид води надпреварата за подписа на аржентинския вундеркинд Гонсало Соса, който е наричан "новият Рикелме".

Според информация на испанското издание Defensa Central, Реал Мадрид може да привлече един от най-обещаващите млади футболисти на Аржентина това лято, тъй като е готов да започне преговори за подписа на Гонсало Соса от Расинг Клуб.

Соса е продукт на академията на Расинг Клуб. и вече играе за тима 20 години, въпреки че наскоро навърши 16 години. Той е aтакуващ полузащитник i e играч с чудесна визия и способност да създава възможности за попадение за своите съотборници. С прякор „талантливият“ в Аржентина, Соса също е оприличен на легендарния Хуан Роман Рикелме.

Прогресът му в Расинг Клуб привлече вниманието на няколко големи отбора в цяла Европа, като Барселона, Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид се интересуват от услугите му. Освен това той бе следен и от от Байерн Мюнхен, ПСЖ и Манчестър Сити.

Според информациите обаче в момента Реал Мадрид води надпреварата за привличането на аржентинския талант. Това е така, защото Лос Бланкос вече е изпратил свои хора в Аржентина и са готови да проведат разговори с представителите на Соса, което е потвърдено от агента му Мартин Сендоа. Той каза: „Няколко клуба го искат, но в Аржентина има пратеници на Реал Мадрид и тези дни ще се срещнем. Искат го и от Барселона. Скаутите на Байерн Мюнхен, ПСЖ, Манчестър Юнайтед и Ман Сити го следят.

През последните години Реал Мадрид има навика да подбира най-добрите млади таланти в Южна Америка, да наблюдава развитието им и да ги привлече в клуба. Футболисти като Винисиус и Родриго се превърнаха в редовни играчи в първия отбор на Сантяго Бернабеу, докато Рейние, който в момента е нает под наем в Борусия Дортмунд, може да бъде следващият в списъка. Изглежда, че “лос меренгес” възнамеряват да продължат такава тенденция в своите трансферни планове с интереса към Соса. След като Реал Мадрид ще проведе разговори с представителите на 16-годишния играч в следващите дни, предстои да видим дали ще успеят да се сдобият с талантливия атакуващ полузащитник.