Реал разгроми Майорка на “Бернабеу” и пак е на върха в Ла Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Кралете" продължават с победния си рейд и в испанския шампионат!

Испанският шампион Реал Мадрид, който преди броени дни удари Селтик като гост с 3:0 в първи мач от груповата фаза на Шампионската лига за този сезон, днес продължи с доброто си представяне и в Ла Лига.

“Лос бланкос” се наложиха с 4:1 на “Сантяго Бернабеу” над гостуващия състав на Майорка в среща от 5-ия кръг на първенството.

По този начин Реал зае първата позиция във временното класиране с актив от 15 точки, докато вторият – Барселона, е с 13 пункта.

Домакините започнаха с натиск мача и владееха инициативата, но Майорка стигна до изненадващ гол в 35-ата минута, като в негов автор се превърна Ведат Муричи, който се възползва от грешка на Тибо Куртоа.

Футболистите на Реал Мадрид обаче възстановиха равенството на таблото в добавеното време на първото полувреме, когато  Федерико Валверде пое топката от своята половина и стигна чак до вратата на съперника, където с мощен изстрел не остави шансове на Райкович.

Пълният обрат за “Кралския клуб” дойде в 72-ата минута! Лука Модрич напредна с кълбото в крака и го пусна към Родриго, който пък от своя страна намери Винисиус Жуниор, а бразилският стрелец с хладнокръвен удар бе точен.

В 89-ата минута възпитаниците на Карло Анчелоти сложиха точка на спора след гол на Родриго, който дойде след асистенция на Дани Карвахал.

Реал обаче не спря дотук и в добавеното време на второто полувреме централният защитник Антонио Рюдигер също записа името си сред голмайсторите, оформяйки крайното – 4:1.

В сряда на Реал Мадрид предстои двубой с РБ Лайпциг от Шампионската лига, а през следващата неделя е гостуването на Атлетико на “Уанда Метрополитано”.

Ето и стартовите състави на двата отбора:

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Рюдигер, Алаба, Менди, Кроос, Себайос, Валверде, Винисиус, Родриго, Азар

Майорка: Райкович, Валент, Раийо, Настасич, Мафео, Де Галарета, Баталия, Коста, Родригес, Лий, Муричи