Реал Сосиедад обърна Райо Валекано и затвърди четвъртата си позиция
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Домакините се измъчиха срещу 9-тия в класирането

Реал Сосиеда успя да осъществи пълен обрат срещу Райо Валекано и победи с 2:1. Чрез успеха домакините дръпнаха с 6 точки на големия си конкурент в битката за топ 4 през този сезон – Реал Бетис.

През първото полувреме голове между двата отбора липсваха. Най-близо до това да се разпише бе Микел Ойарзабал, но попадението му бе отменено.

Райо изненада съперника си в 57-ата минута. Тогава Иси Палазон се възползва от грешката на бранителя Йон Пачеко. Палазон отне топката от Пачеко след лошия му контрол и излезе сам срещу Алекс Ремиро, който бе безпомощен в ситуацията.

Само две минути по-късно обаче равенството бе възстановено от Александър Сьорлот. Той скочи най-високо в наказателното поле на Райо, след центрирането на Айен Муньоз и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Столе Димитревски.

Обратът бе осъществен в 82-ата минута с помощта на току-що влезлият Карлос Фернандез. Атаката на Сосиедад започна след чудесните индивидуални действия на Такефуса Кубо. Впоследствие топката се озова у Айен Муньоз, който направи ново чудесно подаване, което се оказа голово. Фернандез нанесе хубав удар с глава, който обаче рикошира в бранителя на Райо – Флориан Леюн и порази вратата на Димитревски за втори път в мача.

След поражението мечтите на Райо за класиране в топ 6 стават почти нереалистични, тъй като те вече изостават от шестия Виляреал с 7 пункта.