Реал тресна Севиля и се настани на втората позиция в Ла Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В герой за "белия балет" се превърна Родриго

Реал Мадрид победи Севиля като гост с 2:1 и се бетонира на втората позиция в Ла Лига. Двубоят бе изпълнен с огромен заряд и това доведе до опасни влизания и пререкания между футболистите на няколко пъти.

Севиля поведе на Реал още в третата минута. Точен за андалусийци бе Рафа Мир, който се възползва от суматоха в наказателното поле на гостите.

В 29-ата минута обаче Родриго изравни с много красив гол от пряк свободен удар.

В 69-ата минута Реал стигна до пълен обрат след нов гол-шедьовър на Родриго. Това бе седмо попадение за бразилеца в Ла Лига от началото на сезона.

В 83-ата минута на мача Маркос Акуня влезе опасно в краката на Дани Себайос и бе изгонен с директен червен. Това повлия на играта на Севиля и те не успяха да достигнат до равенството.

След поражението андалусийци се свлякоха до 10-ата позиция. Техните амбиции за топ 7 и класиране за Лигата на Конференциите през следващия сезон могат да се изпарят , ако Атлетик Билбао или Осасуна спечели следващия си двубой. По този начин Севиля ще е на 4 точки зад този тим, само един кръг преди края.

Възпитаниците на Мендилибар обаче все още могат да играят в турнир на УЕФА през следващия сезон и то не кой да е, а Шампионска лига. Това ще се случи обаче само ако те победят Рома във финала на Лига Европа.