google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Серията на "кралете" от 15 поредни мача без загуба във всички турнири бе прекъсната.

Отборът на Реал Мадрид допусна изненадваща загуба на стадион “Колисеум Алфонсо Перес” с 0:1 от Хетафе в първи двубой от испанската Ла Лига за 2022-ра година.

По този начин възпитаниците на Карло Анчелоти остават все още на първата позиция във временното класиране с актив от 46 точки, докато Хетафе се намира на 16-ото място с 18 пункта.

Още в 9-ата минута домакините излязоха напред в резултата, а основна вина за попадението имаше Едер Милитао. След добра намеса на Тони Кроос кълбото се озова в бразилския защитник, който се засуети, а от това се възползва турския национал Енес Юнал, който с точен изстрел преодоля Тибо Куртоа.

Хетафе можеше да стигне до второ попадение само 5 минути по-късно, но стражът на “кралете” успя да поправи неточността на Алаба.

В 18-ата минута гостите отговориха на предизвикателството с мощен шут на Лука Модрич от границата на наказателното поле, който обаче разтресе гредата.

Секунди по-късно Лукас Васкес центрира към Тони Кроос, който стреля от въздуха, но ударът му не намери очертанията на вратата.

Възпитаниците на Карло Анчелоти поеха инициативата до края на първата част, но до по-сериозни голови възможности не се стигна.

На почивката в игра за “Кралския клуб” се появиха Еден Азар и Марсело, които замениха Марко Асенсио и Ферлан Менди.

В 56-ата минута Рамирес шутира от границата на наказателното поле, но Тибо Куртоа внимаваше и улови кълбото.

Постепенно Реал натисна своя съперник. В 74-ата минута Давид Алаба стреля опасно от пряк свободен удар, но покрай вратата на Сория.

2 минути по-късно Каземиро също шутира опасно, но стражът на домакините демонстрира страхотен рефлекс и изби топката.

В самия край на срещата Иско можеше да се превърне в герой за “кралете”, но ударът му с глава нямаше достатъчно сила и беше спасен рутинно от Сория.

Ето и стартовите състави на двата тима:

Хетафе: Сория, Куенка, Митрович, Кабако, Оливера, Арамбари, Максимович, Дамиан Суарес, Аленя, Сандро Рамирес, Юнал

Старши треньор: Кике Санчес Флорес

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Алаба, Милитао, Васкес, Каземиро, Кроос, Модрич, Асенсио, Родриго, Бензема

Старши треньор: Карло Анчелоти