google новини лого Последвай ни
Добави коментар

В последната си предсезонна контрола Марица завърши наравно – 1:1 с Борислав (Първомай) на стадион “Марица” в Пловдив.

Гостите откриха резултата чрез Стефан Шопов, който се възползва по най-добрия начин от създалото се разбъркване в наказателното поле на пловдивчани и прати топката в мрежата.

Воденият от треньора Николай Димитров Марица възстанови равенството две минути преди края на срещата като точен бе младокът Александър Праматаров, който се възползва от умелата асистенция на Георги Георгиев.

Двубоят ще се запомни и с меле с участие на голям брой футболисти от двата отбора. Грозното спречкване беше предизвикано от сблъсък между печално известния в Пловдив играч на първомайци Ангел Здравчев и юношата на домакините Денис Палков.

Миналата година Здравчев контузи тежко друг играч на Марица – Стоян Пидев, който впоследствие беше принуден да прекрати кариерата си, след като не успя да се възстанови.

В първия кръг от надпреварата в Югоизточната Трета лига Марица приема Ямбол. Мачът е на 8 август от 18.00 часа на стадион “Марица”.

Съставът на Марица: Горан Гръблев, Йордан Пейчинов, Димитър Аврамов, Величко Величков, Даниел Спасов, Милен Танчев, Мартин Анастасов, Веселин Марчев, Илиян Йорданов, Олджай Алиев, Тодор Тимонов. (Денис Палков, Борислав Дончев, Мариян Бончев, Иван Мицев, Георги Иванов, Георги Георгиев, Свилен Щерев, Красимир Иванов, Теодор Фърков, Александър Праматаров, Виктор Петков)