Резервата Сон с хеттрик срещу Лестър, Тотнъм се залепи до Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дебютни три гола за Хьон-мин Сон през сезона помогнаха на "шпорите" да разбие Лестър

Тотнъм постигна най-убедителната си победа от началото на сезона, след като разгроми Лестър с 6:2 на собствен терен в мач от 8-ия кръг на Висшата лига. “Шпорите” направиха пълен обрат, за да стигнат до успеха, а резервата Хьон-мин Сон се отчете с хеттрик, вкарвайки първите си попадения през сезона.

Лестър продължава да старада и остана на последното място в класирането на Премиър Лийг със само една точка. Феновете на “лисиците” видяха как техният тим открива резултата на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм” с гол на Юри Тилеманс от дузпа в 6-ата минута, но бързо бяха върнати в реалността.

Хари Кейн изравни за Тотнъм секунди по-късно след асистенция на Кулушевски, а Ерик Дайър се разписа за 2:1 в 21-вата минута, за да направи пълен обрат за лондончани.

Лестър все пак реагира и в края на първото полувреме изравни чрез Джеймс Мадисън. Това беше последното положително нещо за “лисиците” в срещата.

Две минути след началото на втората част Родриго Бентанкур се разписа за 3:2 в полза на домакините. В 59-ата минута Антонио Конте пусна в игра Хьон-мин Сон. От началото на сезона кореецът нямаше вкаран гол, но избухна с три попадения, за да напомни за себе си.

В 73-ата минута Сон вкара за 4:2, а с асистенция се отличи Бентанкур, който направи силен мач. Кореецът вкара втория си гол в двубоя в 84-ата минута – 5:2.

120 секунди след това Хьон-мин Сон отново се разписа. Хьойберг го изведе на чудесна позиция и нападателят реализира за крайното 6:2.

С този успех Тотнъм събра 17 точки в класирането на Premier League, колкото има и лидерът Ман Сити, като “гражданите” са с по-добра голова разлика.