Рио Фърдинанд: Ман Юнайтед трябва да вземе Раул Хименес
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд смята, че Оле Гунар Солскяер трябва да подсили нападението си и да погледне към нападателя на Уулвс – Раул Хименес. Мексиканецът се радва на най-добрия сезон в кариерата си като е вкарал 26 гола в кампанията 2019-20.

29-годишният нападател привлича погледите на много от европейските грандове, като Ювентус също декларира интерес към него. Наставникът на “червените дяволи” Оле Гунар Солскяер е в процес на изготвяне на списък за следващия трансферен прозорец. Има предположения, че той ще търси още един нападател, като Антони Марсиал направи впечатление в ролята на №9 на този сезон, докато Одион Игало изпълнява резервна роля.

Фердинанд вярва, че още един добър трансферен ход може да направи Юнайтед още по-силен. Той каза пред BT Sport:

„Мисля, че Уулвс ще се опитат да задържат Хименес на всяка цена. Смятам, че той е играч с огромен талант и мисля, че статистиката му в последните две години е наистина добра. Преди това неговите изяви бяха малко колебливи,, но той стигна до Висшата лига и се представя страхотно.”

Притиснат дали Юнайтед трябва да вземе Хименес, бившият защитник на „червените дяволи“ Фърдинанд добави: „Изобщо не бих казал„ не “. Мисля, че той е нещо различно от това, което те имат. Това, което ми харесва, е, че той отбелязва голове от разлчини положения. Той също се връща назад и тормози защитниците и може да вкара гол от нищото.”

“Вълците” направиха Хименес най-скъпата си покупка в историята през 2019 г., след като заплатиха 30 милиона паунда на Бенфика. Хименес впечатлява с екипа на Уулвс като е вкарал 43 гола само за 96 участия за клуба и е ключов играч в тима на Нуно Еспирито Санто. Отборът се укрепи сред елита във Висшата лига и през миналия сезон се класира за европейските клубни турнири за първи път от много години насам. През настоящия сезон Уулвс заема 6-ото място кръг преди края и е много вероятно отново да участва в групите на Лига Европа.