Рома и Ман Юнайтед се разбраха за Крис Смолинг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Централният бранител Крис Смолинг ще продължи да играе под наем в Рома и през следващия сезон, а през лятото на 2021 година тимът от Вечния град ще откупи правата му от английския гранд Манчестър Юнайтед.

Цената, която римляните ще платят за наема на тъмнокожия защитник през следващите 12 месеца е 3 милиона евро. Постигнатото днес споразумение обаче включва още по-ключова клауза.

Преговорите между консултанта на Рома Франко Балдини и представителите на клуба от Премиършип са приключили с подписването на предварителен договор, според който идното лято Смолинг ще стане собственост на Вълците срещу трансферна сума от 17 милиона евро.

От Юнайтед са се съгласили да приемат парите да бъдат изплатени на три транша.

Снажният Смолинг, който има 31 мача за националния тим на Англия, акостира в Рома в края на август миналата година. По-малко от три месеца по-късно той стана първия английски футболист, реализирал поне два гола в един сезон в Серия А след Дейвид Бекъм през 2008-2009.

С Ман Юнайтед Смолинг спечели две шампионски титли във Висшата лига, триумфира с ФА Къп, Купата на Лигата, а освен това вдигна трофея в Лига Европа през 2017 година. През сезон 2015-2016 беше избран за Играч на сезона в клуба от Олд Трафорд.