Рома изпълни мисия Хелзинки, мачът с Лудогорец в Рим е решаващ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Вълците" оцеляха на изкуствения терен във финландската столица

Рома спечели с резултат 2:1 срещу ХИК в Хелзинки и така останаха в битката за класиране на директите елиминации в Лига Европа. “Вълците” събраха седем точки с този си успех и се изравниха с Лудогорец, като двата тимасе срещат в Рим през следващата седмица.

Тимът на Жозе Моуриньо трябва да спечели, ако иска да измести българския шампион от второто място. “Орлите” имат предимство в директните мачове, след като надвиха Рома с 2:1 у дома в първия кръг.

Рома поведе в Хелзинки в 41-вата минута. Лоренцо Пелегрини изпълни пряк свободен удар и центрира в пеналта, като Тами Ейбрахам се разписа с глава за 0:1.

В 54-ата минита ХИК изравни резултата. Перпарим Хетемай получи подаване от Абубакари и се разписа с прецизен удар за 1:1.

Рома бързо поведе отново в резултата. В 62-рата минута Арту Хосконен порази собствената си врата, като зарадва тима на Моуриньо.

В 79-ата минута Дейвид Брауни прати топката в мрежата на Руи Патрисио. Голът обаче бе отменен след намеса на ВАР, тъй като бе отсъден фаул в атака.

В крайна сметка италианският тим запази аванса си и спечели трите точки, записвайки втори успех срещу ХИК Хелзинки.