Рома направи пълен обрат срещу Аякс и вече докосва 1/2-финалите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Римските вълци" се възползваха от две статични положения, за да си тръгнат със солиден аванс от Амстердам

Рома успя да победи с 2:1 Аякс при гостуването си в първия 1/4-финален мач между двата отбора в Лига Европа.

Домакините имаха всички шансове да спечелят удобно срещата след като водеха с 1:0 и дори получиха право да изпълнят дузпа, но всичко за тях се обърка през второто полувреме, когато получиха две попадения.

Срещата в Амстердам започна по-добре за гостите, които още в 11-та минута Един Джеко отправи опасен изстрел от границат на наказателното поле, но топката мина на сантиметри в аут. В 17-та пък Брайън Кристанте също се озова на добра позиция около дъгата и шутира мощно, но Шерпен се разтегна и изби в корнер.

Малко преди да е изминал и половин час Пауло Фонсека трябваше да прави приндителна смяна. Леонардо Спинацола сигнализира, че няма как да продължи и на негово място влезе Рикардо Калафиори.

Това се отрази на играта на гостите веднага и в 39-та минута те получиха гол. Душан Тадич мушна топката към Дави Клааасен, който от близко разстояние просто я прати в мрежата за 1:0.
Рома направи пълен обрат срещу Аякс и вече докосва 1/2-финалите 1
След почивката Рома направи и дузпа. Ибанез влезе неразчетено за топката, като закачи нападател на домакините и съдията посочи бялата точка. От нея обаче Душан Тадич не успя да реализира, след като се опита да играе на сигурно в центъра, а Пау Лопес предвиди това.

Пет минути по-късно Рома отговори с гол във вратата на Аякс. Лоренцо Пелегрини изпълни пряк-свободен удар под стената, топката мина, а Шерпен допусна група грешка и кълбото мина отвъд голлинията.
Рома направи пълен обрат срещу Аякс и вече докосва 1/2-финалите 2
Аякс направи две опасни атаки в следващите 20 минути, но се стигна до 87-та, когато Рома вкара втори гол. След изпълнение на корнер топката стигна до Ибанез, който се реваншира за направената дузпа и с мощен шут прониза вратата на домакините за 1:2.

Taка Рома погледжа много по-спокойно към реванша след седмица с два гола на чужд терен и 1/2-финалите за тях са много близо.