google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Това бе трети пореден успех за "вълците", които са на третото място в класирането

Рома постигна трети пореден успех в италианската Серия А, след като победи Удинезе с 3:0. С трите точки момчетата на Жозе Моуриньо се закотвиха на третото място в класирането. „Черно-белите“ от Удине пък са в средата на таблицата и са без особени конкретни цели до края на сезона.

Рома започна мача по-активно, като атакуваше повече и по-настоятелно търсеше гола. До по-сериозна голова ситуация се стигна в 35-ата минута. Тогава Роберто Перейра от гостите игра с ръка в наказателното поле на „вълците“, а реферът отсъди дузпа. Браян Кристанте стреля, но топката се удари в дясния стълб. Топката попадна у Едоардо Бове, който добави и резултатът стана 1:0.

Столичани реализираха второто попадение в 55-ата минута. Тогава Лоренцо Пелегрини бе изведен от Андреа Белоти и показа хладнокръвие, с което резултата стана 2:0. В 67-ата минута гостите от Удинезе поискаха дузпа заради игра с ръка на Джанлука Манчини, а реферът видя същото, посочвайки бялата точка.

Роберто Перейра стреля дузпата, но Руи Патрисио спаси и преднината на Рома остана. В 91-ата минута Рома вкара и трети гол. Тами Ейбрахам засече центриране на Леонардо Спинацола и с лекота вкара топката в мрежата на гостите.